Készült egy különleges forintérme-sorozat, amihez jár egy kékszalagos emlékérem. 

Több újdonsággal ünneplik a szervezők, köztük a Magyar Vitorlás Szövetség, valamint a támogatók és partnerek a jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíjat. Például azzal, hogy a mindennap fizetésre használt forintokat előállító Magyar Pénzverő Zrt. "A legek versenye" koncepció alapján egy különleges forgalmi sort készített, amely kiegészül egy emlékéremmel.

A legek versenye

Az 50. Kékszalag Erste Nagydíjra készített különleges 2018. évi forgalmi sor – amelyből 2000 darab készült - június 26-tól kapható a Magyar Pénzverő Zrt. érmeboltjában és webáruházában. (A forgalmi sor olyan díszcsomagolt forgalmiérme-kollekció, amely egy adott év valamennyi forgalomban lévő forgalmi pénzérméjét tartalmazza. Teljes címletsor azonos verési évszámmal garantáltan csak a forgalmi sorokban található, ugyanis az MNB szériagyártást évről-évre csak azokból a címletekből rendel, amelyekre adott évben a pénzforgalomban igény mutatkozik. A szerk.) 

50. Kékszalag Erste Nagydíj Kékszalag verseny érem forint Magyar Pénzverő Magyar Vitorlás Szövetség vitorlázás
Forrás: Magyar Pénzverő Zrt. 

A forgalmi sor koncepciójában ("A legek versenye) többek között megjelenik, hogy a Kékszalag a legrégebbi és leghosszabb tókerülő verseny. A forgalmi sorhoz társított képeken pedig olyan különleges pillanatok is megjelennek, mint a legendás Nemere II. viharos versenye (1955), vagy a Rabonbán, az első győztes hajó.

Hullámok, lendület

Az érem két tervező közös munkája. Horváth Andrea grafikus és Kereszthury Gábor éremművész együtt készítették el ezt a különlegességet.  

50. Kékszalag Erste Nagydíj Kékszalag verseny érem forint Magyar Pénzverő Magyar Vitorlás Szövetség vitorlázás
Forrás: Magyar Pénzverő Zrt. 

“30 éve túravitorlázom, ezért nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a Magyar Pénzverő Zrt. engem is felkért a jubileumi Kékszalag Nagydíj egyedi emlékérem megtervezésére. Munkáimban törekszem a különböző felületek hiteles megjelenítésére, ezesetben a fodrozódó víztükör ábrázolására. Mindkét oldalon igyekeztem a Balaton jellegzetes hullámait és a versenyben lévő hajók lendületét megjeleníteni” - mondta Kereszthury Gábor.

Mit csinál a Magyar Pénzverő?

A Magyar Nemzeti Bank 100 százalékos tulajdonában lévő Magyar Pénzverő Zrt. fő feladata a nemzeti tradíciókon alapuló pénz- és éremgyártó tevékenység magas szintű művelése, a Magyar Nemzeti Bank által a fizetési forgalom zavartalan ellátásához igényelt forgalmi pénzérmék és a szintén az MNB által kibocsátásra kerülő arany, ezüst és színesfém emlékpénzérmék előállítása és forgalmazása. Az előállított veretek magas minőségi színvonalát nagy tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező szakemberei és korszerű technikai felszereltsége biztosítják, amelynek elismerése nemzetközi szakmai sikerekben, díjakban is megnyilvánul.

Érdemes elolvasni a Kékszalag blog korábbi posztjait is:

13x

Ragyogó képek - képregény kommentár nélkül

Akkor most  150, 155 vagy közel 160 kilométerről beszélünk?

Litkey Farkas: A legélvezetesebb pedig...

Mi kell hozzá? 

Ha valaki úgy érzi, akkor sem vesztett

Erős kihívó a Kékszalagon: kétszeres olimpiai bajnok csap össze a magyar versenyzőkkel

Akkor és most - látványos képeken a Balaton ünnepe