Különdíjat kap az abszolútban legjobb eredményt elérő női kormányos. 

A negyvenes években kétszer is női kormányos által irányított hajó nyerte a Kékszalagot. Gordon Evelyn ugyanis a Tramontana nevű hajóval 1940-ben és 1942-ben is a leggyorsabb volt. (A Gordon Evelynről szóló posztunkat itt olvashatja.) 

A Magyar Vitorlás Szövetség pedig 2011 óta Gordon Evelyn tiszteletére róla elnevezett különdíjat ad az abszolút értékelésben legeredményesebb női kormányosnak. Az idei 50. Kékszalag Erste Nagydíjon a Gordon Evelyn Díjat elnyerő kormányos egy igazán különleges modellt kap a DELL-től. 

50. Kékszalag Erste Nagydíj  Kékszalag  női versenyző  női kormányos  kormányos  vitorlázás  MVSz  Magyar Vitorlás Szövetség  Dell

Legyen szó munkahelyi vagy magáncélú felhasználásról, a világ legkisebb 13 colos kijelzőjű notebookja, a DELL XPS13 csúcsteljesítményt biztosít. A 8. generációs Intel processzoroknak, az akár 16 GB memóriának és a legújabb technológiának köszönhetően a modell a legkeményebb munkával is könnyedén elbír melegedés nélkül. Emellett magával ragadó élményt nyújt a szinte kávamentes kialakítás és az opcionálisan választható 4K Ultra HD érintőkijelző. A szemrevaló alumínium ház gondoskodik a stílusos megjelenésről, amely a klasszikus ezüst és fekete kivitelen túl Rose Gold külsővel és fehér belsővel is elérhető.  A biztonságra garanciát jelentenek a DELL szolgáltatásai, illetve az opcionális ujjlenyomat-olvasó.

Az 50. Kékszalag Erste Nagydíjon az  összevont eredmények alapján legjobban szereplő női kormányos tehát,  a DELL EMC legújabb topkategóriás notebookját nyeri meg.