A Kékszalag Fesztivál keretében vasárnap került sor a fiatalok "Kékszalagjára", a 16. Kékpántlika EGIS Nagydíjra, amelyen összesen 88 hajóval közel 130 versenyző vett részt. 

A fiatal vitorlázók a balatonfüredi közforgalmú móló mellett, a partközeli vízterületen versenyeztek, így mindenki közvetlen közelről tudnak szurkolhatott nekik. 

16. Kékpántlika

A 16. Kékpántlika EGIS Nagydíjon összesen hat hajóosztály szerepelt:  

29er hajóosztályban Lange Péter / Lange Richárd (Spartacus Vitorlás Egylet) nyert. 

16 lábnál kisebb katamarán hajóosztályban Illinger Péter / Illinger Petra (PÖFF Sportegyesület) lett a legjobb. 

420-as hajóosztályban Somogyi Janka Flóra / Balogh Emma (Balatoni Yacht Club) nyert. 

AZ RS Feva hajóosztályban  Schinkovits Julianna / Ligeti Eszter  (Túravitorlás Sportklub) nyert. 

Az Optimist hajóosztályban Téglás Donát / Balatoni Yacht Club  nyert.

Az MR2.4 hajóosztályban, ami egy speciális hajó és egy helyről lehet irányítani egy induló volt, Grozner Richárd Bence, aki a PÖFF Sportegyesület színeiben indult.

A jövő bajnokainak megrendezett Kékpántlika támogatója már második éve az EGIS Gyógyszergyár Zrt., amely idén lett 110 éves. A  Balla Sándor gyógyszerész a svájci Dr. Albert Wanderr által alapított vállalatot ugyanis 1913. február 19-én jegyezték be az aktuális cégjegyzékbe. A gyógyszercég számára mindig is fontos volt a sport, az Egis Sportegyesületében az 1961-ben alakult vitorlás szakosztály mellett, további hat sporttág képviselteti magát. Az EGIS vitorlásai a rendszeresen megrendezett háziversenyeken túl, részt vesznek a legrangosabb hazai futamokon, így a magyar bajnokságban, valamint a Kékszalagon is.

16. Kékpántlika

A vasárnap sorra kerülő 16. Kékpántlika EGIS Nagydíj nem pusztán egy vitorlásvárseny volt, a rendező Magyar Vitorlás Szövetség a névadó támogató EGIS-szel és más partnerekkel együttműködésben számos parti programot kínált egész napra a balatonfüredi mólónál kicsiknek, nagyoknak egyaránt.  

A 16. Kékpántlika EGIS Nagydíj részletes eredményei itt találhatóak.  

Az EGIS és a Magyar Vitorlás Szövetség gratulál minden kékpántlikás versenyzőnek. 

Fotók: Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség