Idén is folytatódik a GeneralCom és a Magyar Vitorlás Szövetség közötti együttműködés, amelynek keretében most is ez a társaság lesz a Kékszalag „előszobájának” tartott - július 17-én sorra kerülő - Fehér Szalag névadó támogatója.

Fehér Szalag  Generalcom  MVSz

A GeneralCom Mérnöki Kft. a mobil-távközlési kivitelezés meghatározó szereplője, a távközlés területén teljes körű szolgáltatást biztosít a partnereinek. Az akvizícióktól kezdve a tervezésen át a megvalósításig nyújt szolgáltatásokat a társaság. Partnerei között olyan ismert nagyvállalatok is megtalálhatóak, mint az Antenna Hungária, a Digi, a Huawei, a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone.

Fő tevékenysége mellett a GeneralCom a társadalmi felelősségvállalást és a különböző események támogatását is kiemelten kezeli. Ezt  bizonyítja, hogy a Fehér Szalag támogatásán keresztül a balatoni turizmust, a vendéglátás fejlődését is elősegíti. Emellett azonban a GeneralCom további támogatási programokat is működtet. A krízishelyzetbe került gyermekek átmeneti gondozását végző érdi székhelyű, de országosan működő Fészek Egyesületet 2009 óta támogatja a vállalat, amely a Székely Katasztrófa Elhárítás és Polgári Védelem közhasznú szervezetet is segíti. A vitorlázás mellett a GeneralCom más sportokat is kiemelten kezel; sportegyesületeknek - a
százhalombattai labdarúgó- és kézilabdaklubnak - nyújt támogatást.