2023. július 6-án, 9 órakor Balatonfüredről rajtol Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenye az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. Az online nevezés elkezdődött, személyesen nevezni július 5-én szerdán 11:00 és 20:00 óra között lehet, melynek helyszíne a LUA Event's, ami során ezúttal is lesz lehetőség véradásra. 

Az Országos Vérellátó Szolgálat és Magyar Vöröskereszt jóvoltából, az idei kékszalagos versenyzők és a szurkolók is 2023. július 5-én, 11 és 18 óra között adhatnak vért a nevezés helyszínén. 

A véradáshoz a TAJ-kártya, személyi igazolvány, lakcímkártya bemutatása elengedhetetlen. A véradás előtt bőséges folyadékfogyasztás és étkezés javasolt. 

55. Kékszalag

A véradás az év minden napján fontos, azonban nyáron még nagyobb jelentősége van, abból a szempontból, hogy ezekben a hónapokban jellemzően visszaesik a véradási aktivitás, hívják fel a figyelmet a www.voroskereszt.hu oldalon: „A nyári hónapokban hagyományosan csökken a véradási aktivitás, a megfelelő vérkészlet biztosításához azonban ilyenkor is napi legalább 1600-1800 véradó megjelenésére van szükség az országban.” 

Tehát akik segíteni szeretnének véradással július 5-én, ezt legkésőbb a nevezés vége előtt két órával tehetik meg. 

55. Kékszalag

Tegyünk jót és adományozzunk egészséget a vitorlázó közösség nevében július 5-én!