Ezzel számoljon, aki a Balatonon tervezi a hétvégét: 18-29 fok, napsütés, 22-23 fokos víz és nagyon erős UV-sugárzás. 

Pénteken sok napsütés várható, kevés gomolyfelhővel, csapadék ugyanakkor nem várható. Reggel 17 fokról indul a hőmérséklet, délután pedig már 27 fok körül lehet. Az északnyugati szél néha megélénkül, vagyis a 15-20 km/h-s átlagszélhez 30 km/h-s lökések társulhatnak. 

Szombaton is többórás napsütés várható, délutáni gomolyfelhő-képződéssel. Délután előfordulhat nyárias zápor, zivatar. Élénk északnyugati szélre lehet számítani. Tovább melegedik majd a levegő: reggel 18, délután pedig 28-29 fok valószínű.

Vasárnap ragyogó napsütés, délután némi gomolyfelhőzet várható, záporra csekély esély van. Reggel 18-19, délután 28 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.  A Balaton vize Siófoknál 22-23 fokos és a hétvégén melegedni fog.  Szombaton és vasárnap is nagyon erős UV sugárzással kell számolni!

A július 26-án rajtoló 50. Kékszalag Erste Nagydíj hivatalos blogja, a Kékszalag blog a verseny befejezéséig a Reblog.hu-val és a Köpönyeg.hu-val együttműködésben és a North Sails támogatásával rendszeresen jelentkezik a Balaton térségére vonatkozó időjárás-jelentéssel.