Ahogy beköszönt a nyár és hétágra süt a nap, a vizes sportok szerelmeseinek, különösen a vitorlázóknak kiemelten fontos az éleslátás és a szem UV-védelme. A vitorlázás során a szemünk ki van téve a káros UV-sugárzásnak és a vakító fénynek, tükröződéseknek, ezért elengedhetetlen, hogy megfelelő napszemüveget viseljünk, amely védelmet nyújt, és hozzájárul a kényelemhez és a stílushoz.

A most 30 éves Optic World Exclusive az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tiszteletére összeszedte a legfontosabb tudnivalókat, hogy a résztvevők és a nézők egyaránt biztonságban és élményekben gazdagon élvezhessék a vitorlázást. Az alábbiakban bemutatjuk, miért olyan fontos napszemüveget viselni vitorlázás közben és a “nézőtéren”, illetve azt is, hogyan választhatunk megfelelő védelmet nyújtó és stílusos napszemüveget.

Az UV-védelem elengedhetetlen, hiszen ez a fajta sugárzás minden körülmények között jelen van, akár még felhős vagy borús időben is. Hosszú távon pedig számos szembetegség, mint például a szürkehályog vagy a kúszóhályog kialakulásához vezethet. A kutatások azt mutatják, hogy az UV-sugárzás felelős a szem és a szemkörnyék látható, idő előtti öregedéséért is.

A vakító fény csökkentése emlékezetesebbé teheti a vitorlázást vagy a verseny nyomon követését. A vízről visszaverődő napfény rendkívül veszélyes is lehet, mert befolyásolhatja az éleslátást és a biztonságos navigációt. A polárszűrővel ellátott napszemüvegek különösen fontosak a vízi sportok kedvelőinek, mivel csökkentik a vízről visszaverődő fényt, és biztosítják a tisztább, kontrasztosabb látást.

A kényelem és a látás komfortja szükséges az élmény befogadásához. Az Optic World Exclusive modern szemüveglencséinek köszönhetően szinte minden típusú szemüveget megvehetünk, akár polárszűrővel ellátva is. Így mindig a megfelelő védelmet élvezhetjük, miközben a Nagydíjon süvítünk a hajónkkal, vagy épp a partról szemléljük a versenyt.

Mindezek mellett természetesen a stílus és a divat is fontos lehet a vitorlázó szemszögéből.  A napszemüveg nemcsak védelmet nyújt, hanem stílusos kiegészítővé is válhat. Az Optic World Exclusive optikai szaküzleteiben széles választékban elérhetőek az UV-védelmet biztosító napszemüvegek, amelyek között megtalálhatók a legnépszerűbb márkák, a legkülönlegesebb dizájnok, és minőségi anyagokból készült termékek. 

A ma már országszerte ismert hálózat 60 üzletetben várja az érdeklődőket, ahol szakembereink megfelelő segítséget nyújtanak a legoptimálisabb napszemüveg kiválasztásában. 

Tehát ne feledje, hogy vitorlázás közben is gondoskodjon a szem védelméről. Válasszon olyan napszemüveget, amely rendelkezik UV-szűrővel és lehetőség szerint polárszűrővel, hogy élvezhesse a tiszta, kontrasztos látást, és védelmet nyújtson a káros UV-sugárzás ellen. Látogasson el az Optic World Exclusive üzleteibe, ahol szakértők segítenek megtalálni a leginkább megfelelő napszemüveget, és élvezze a vízi kalandokat stílusosan, de biztonságban.