Csütörtök reggeltől szombat hajnalig. Minden más a cikkben. 

Csütörtök reggel 9 órakor rajtolt el Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenye, az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj Balatonfüredről.  A verseny szabályai szerint 48 óra az úgynevezett limitidő, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szombat reggel 9 óriáig beérkező hajók érnek el helyezést. 

Magyar Vitorlás Szövetség  54. Raiffeisen Kékszalag Nagydíj  videó

Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség

A korábbi évek gyengeszeles versenyeihez képest az idén kedvezőbb időjárás fogadta a versenyzőket - igaz, azért voltak szélhiányosabb időszakok.

A jó szélre számos bizonyíték van. Az egyik, hogy a regatta győztese, a Raiffeisen Fifty-Fifty (Józsa Márton kormányos, Goszleth Marcell, Németh Áron, Adorján Csaba, Dénes Bence Dániel, Erőss Loránd János Józsa-Kovács Attila) megdöntötte a Kékszalag időrekordját. A másik bizonyíték, hogy 10 nevezett hajóból átlagosan majdnem 9 beért a limitidőn belül. A sort a Prevento csapata (Erdélyi Dániel kormányos, Bánki-Horváth Csilla, Molnár Marcell, Kalocsai Attila) zárta, utóbbi csapat szombat hajnalban, 4 óra 42 perc 19 másodperckor futott át a balatonfüredi célvonalon - vagyis 1 nappal 19 órával 42 perccel és 12 másodperccel a rajt után. 

A verseny tehát 157 332 másodpercig tartott. Ezt foglalja össze az alábbi alig több mint 4 perces (a másodperceknél maradva egészen pontosan 269 másodperce) videó. 

Videó: Ladányi János / Magyar Vitorlás Szövetség

A Magyar vitorlás Szövetség köszöni gratulál minden résztvevőnek, köszönetét fejezi minden szurkolónak, érintettnek és a partnereinek, támogatóinak az együttműködést.