Megjött a kékszalagos mezőnynek készült időjárás-előrejelzés az Országos Meteorológiai Szolgálattól. Ebben ez áll:A napsütés miatt gyorsan melegedő parti területek és a hideg víz hatására fokozatosan felépül a tavi cirkuláció, így a helyi hatásoktól függő erősséggel a tó felől fújó gyenge 5-10 km/h légmozgásra lehet számolni. A víz 21 fokos.

Péntek estig a következőre lehet számítani: Gyenge (5-15 km/h), főként délután időnként mérsékelt (15-20 km/h), változó irányú, jobbára a tavi cirkuláció által alakított légmozgás várható. Délután zápor, zivatar környezetében átmeneti jelleggel megerősödhet (40-55 km/h), zivatarral néhol viharossá (60-65 km/h) válhat rövid időre a szél. Változóan fátyol- majd gomolyfelhős égbolt mellett több órás napsütésre lehet számítani.

A déli óráktól a helyenként átmenetileg erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből a térségben (kisebb eséllyel a Balaton felett) egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. A levegő a víz felett délutánra 25-26 fokig melegszik, estére 22 fok várható.