A KPMG 2021 óta adományozza a kiemelkedő sportszerű magatartást tanúsító versenyző csapatoknak, kormányosoknak a Fair Play Díjat.

2023-ban a Principessa Libera kapta meg a díjat. A hajó (kormányos Oroszlán Péter, legénység: Báthori Zsigmond, Bárdos Mihály, Csüllög Zsolt, Baráth Gábor, Mónus Gyula András, Sarina Róbert, Almási Zsombor, Maros Gergely, Tóth Elizabet Virág, Bogdán Gergely, Balogh Attila Zsombor, Somi Imre, Nagy Mátyás, Németh Péter, Kis-Kapin Károly) amint meghallotta, mi történt versenytársukkal a Rafficával, gondolkodás nélkül segítséget nyújtott. A díjkiosztón elhangzott ludáció így hangzott:

"Tizenhatan vannak a fedélzeten. Ezért a szabályok értelmében két kísérőmotorosuk van, hogy a teljes legénységnek baj esetén segítséget tudjanak nyújtani. Amikor a verseny első szakaszán, a kenesei bója előtt a Raffica felborult, a Principessa kormányosa azonnal döntött: egyik kísérőmotorosukat a felborult hajóhoz küldték. Ekkor még nem lehetett tudni, történt-e személyi sérülés, esetleg komolyabb kár. Azzal, hogy a Principessa azonnal hozzáértő, a Liberák mentésében gyakorlott segítséget nyújtott legnagyobb ellenfele, a Raffica számára, kiemelkedően sportszerű cselekedetet hajtott végre. Kiemelhető a döntése gyorsasága és az, hogy az ellenfél mentésének idejére lemondott a saját biztosításának egy részéről.”

A Magyar Vitorlás Szövetség gratulál a díjazott csapatnak!