Hajóbiztosítás online gyorsan, egyszerűen.

A hajóbiztosítás megkötésére továbbra is az elmúlt időszakban bevált online megoldást javasolja az érintetteknek a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ): a hajobiztositasok.hu oldalt működtető Eurorisk Biztosítási Alkusz Kft.-n keresztül igényelhetik az MVSZ-tagok a Generali Biztosító konstrukcióit. 

53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj  MVSz  verseny  biztosítás

Holczhauser András, az MVSZ főtitkára azt mondta: „A Generali-s biztosításokat is kínáló Euroriskkel évekkel ezelőtt lépett együttműködésre a szövetség és a jó tapasztalatoknak köszönhetően az idén is folytatódik a partnerség.” Haypál Balázs, az Eurorisk  üzletágvezetője pedig elmondta: „A hajós felelősségbiztosítás a másnak
okozott kárra nyújt fedezetet. A biztosítást MVSZ-tagsággal rendelkező hajósok köthetik meg, teljesen papírmentes, azaz online folyamat során. A kötés végén kötelezően bankkártyás fizetéssel kell rendezni a biztosítás díját és amint ez megtörtént, a rendszer automatikusan  elküldi e-mailben a dokumentumokat.”

Lehetőségek

Többféle verzióból lehet választani: lehetőség van határozatlan időre és 1-1 adott versenyre szóló biztosítás megkötésére. Előbbinél  automatikusan megújul, de természetesen figyelni kell arra, hogy időben be legyen fizetve a biztosítási díj. Az Eurorisk ezt is figyeli, az esetleges díjelmaradás esetén szól az érintett hajósoknak. Az 1-1  versenyre szóló biztosítás esetén a szerződés kitöltése során a biztosítás
időtartamánál az „1 versenyre szóló” lehetőséget kell kiválasztani. Az Eurorisk szakértője szerint, aki legalább két nagyhajós versenyen szeretne elindulni egy évben, annak jobban megéri, a határozatlan idejű biztosítás. A meglévő hajóbiztosításokat is lehet módosítani, például azokat, amelyeken nincs például versenykiterjesztés, de az esetleges alacsonyabb limiteken is lehet változtatni. Ha esetleg 5-nél több hajóra szeretne biztosítás kötni valaki, jellemzően az egyesületek, akkor a flottabiztosítás jelentheti megoldást.

Haypál Balázs szerint a hajósok számára az egyik leglényegesebb dolog a következő:

  • az 5 méternél rövidebb hajóknál – 5 millió forintos kártérítési limit mellett 8 ezer forint az éves minimáldíj;
  • az 5 méternél nagyobbaknál pedig 50 millió limit mellett 34 ezer forint az éves minimális díj.

Fontos továbbá, hogy az MVSZ-tagoknak az Eurorisk által kínált hajóbiztosítást ki lehet terjeszteni az európai szárazföldi térség hajózható felszíni vizeire, ezen belül a Földközi-tenger európai országokhoz tartozó felségvizeire is. 

További részletek és információk a hajobiztosítasok.hu oldalon, itt találhatóak.