Enyhült idehaza a járványveszély, de a vírus köztünk van. Elindult a vitorlásszezon, a Kékszalagra is sor kerülhetett, igaz, a tervezettnél későbbi időpontban.

Mindezt az tehette lehetővé, hogy Magyarországon az emberek nagyon fegyelmezetten követték a járványügyi előírásokat. Az óvatosság továbbra is fontos, és erre a Magyar Vitorlás Szövetség is nagy gondot fordít. Például a Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 2020 nevezési procedúrájánál hajónként csak egy versenyző lehetett jelen, kötelező volt a maszk használat és a megjelentek testhőmérsékletét is ellenőrizték. Ezekben a törekvésekben idén új partnert talált az MVSZ a B-Systems Zrt. személyében. Ez a cég egy olyan informatikai vállalkozás, amely kizárólagos forgalmazója a Quantex Technology biztonságtechnikai gyártó termékeinek. Többek között a Covid-19 járványügyi helyzetre való tekintettel, kiemelten foglalkoznak rendezvények egészségügyi megelőző felügyeletével. Sok résztvevő, vendég beléptetését tudják biztosítani eszközeikkel, hőmérsékletmérés mellett.

A B-Sytems Zrt. hat hőmérséklet mérő kapuval segíti az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjkiosztóját követő záró rendezvény biztonságos megrendezését. 2020. augusztus 1-én 18:00 órától lesz a díjkiosztó a balatonfüredi Gyógy téren.