Negyed hatkor a pillanatnyi utolsó befutó, a negyvennyolcadik helyen a Kékmadár 30-as cirkáló volt, a veterán finnessel és sportdiplomatával, Wossala Györggyel a kormánynál.

De nézzük a lista érdekességeit előlről! Arról már beszámoltunk, hogy a legeredményesebb egytestű hajó a Raffica, Király Zsolttal és csapatával - a 13. helyen értek be. Az egytestűek között a második a Principessa Oroszlán Péterékkel (14. abszolútban), harmadik a No1 (16.) Szépfy Zsomborral a kormánynál, ő már legénységként egy hete nyert egy abszolút Fehér Szalagot a be light! szkiffel.

Ugyancsak megismételte a Fehér szalagos sikert az Irokéz nevű 70-es cirkáló, Pajor Zsolttal a kormánynál - ott és itt, a Kékszalagon is nyerték a hajóosztályuk versenyét. (abszolút 17. helyen.)

A 75-ös cirkálók hagyományosan késhegyre menő vetélkedését ezúttal a Sirocco nyerte (18., Cittel Lajosékkal), második a Lillafüred (20., dr Gál András Levente), harmadik közülük a Nemere II. (30. Pallay Tibor).

A legjobb Nau370RUN a Schatz, 23. lett Schatz Árpád és csapata.

A trapézos, gyors kielerek, az Assok csatája mindig szoros - ezúttal sem volt másképp. Öt percen belül futott be az osztály első három helyezettje. Elöl, a 35. helyen az Ou Sali (kormányos Csury Zoltán) - ők is nyerték az osztályuk csatáját egy hete a Fehér szalagon is -, második a 100százalék (37., Paksi Álmos) és az Assok közt harmadik a BDO (38.) olimpikon Laser versenyzőnkkel, Vadnai Benjaminnal és csapatával.