Változatos időjárásra lehet számítani a hétvégén.  Napsütés felhőszakadással párosulhat.  

Ragyogó napsütéssel indul a péntek a Balatonnál, csapadék nem várható, közben a hőmérséklet a reggeli 18-ról 30 fokra emelkedhet a délutáni órákra. Az északnyugati szél főleg napközben erősödik meg: a gyakorlatban ez 25-30 km/h-s szelet jelent 40-50 km/h-s lökésekkel.  

50. Kékszalag Erste Nagydíj  Kékszalag  verseny  időjárás  szél  eső  Balaton
Forrás: Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség

Szombatra viszont mást ígér a forgatókönyv: gomolyfelhőkkel érdemes számolni, a délelőtti órákban is jöhet zápor és zivatar. Aznap este egy zordabb zivatar sem kizárt, amely felhőszakadást, jégesőt hozhat. A zivatarok környékén pedig viharos széllökések is lehetnek. Szombaton reggel 18, délután 28 fokos lehet a hőmérséklet. 

50. Kékszalag Erste Nagydíj  Kékszalag  verseny  időjárás  szél  eső  Balaton

Forrás: Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség

Vasárnap erősen felhős éggel kezd az időjárás és 18 fokkal. Több alkalommal lehet zápor, zivatar, sőt, délelőtt csendes esőre is van kilátás. Az északnyugati szél élénkülhet, így 19-25 km/h-s átlagra lehet készülni.

A mostani kilátások szerint csütörtökön a Balaton Siófoknál 22-23 fokos és ennyi marad a hétvégén is. Az UV-sugárzás pénteken még nagyon erős lesz, de szombat-vasárnap már inkább mérsékelt lehet. 

A július 26-án rajtoló 50. Kékszalag Erste Nagydíj hivatalos blogja, a Kékszalag blog a verseny befejezéséig a Reblog.hu-val és a Köpönyeg.hu-val együttműködésben és a North Sails támogatásával rendszeresen jelentkezik a Balaton térségére vonatkozó időjárás-jelentéssel.