A BalatonHelp szolgáltatás révén egy gombnyomással segítséget kérhet, aki bajba kerül. 

Minden egyes nap, minden egyes órában, azaz nonstop biztosítja segítségnyújtó szolgáltatását a Balatonon a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amely évek óta a Magyar Vitorlás Szövetség partnere. 

Balatonhelp  MVSZ  KékszalagForrás: VMSZ - BalatonHelpBalatonhelp  MVSZ  Kékszalag

A rendszer alappillére a BalatonHelp applikáció, ezen keresztül egy gombnyomással segítséget lehet kérni a Balatonon vagy annak partjainál. Az egyesület ezt a rendszert azért hozta létre, hogy a strandolók és vízi járművel közlekedők gyorsan, szakszerű segítséget kaphassanak. A szolgáltatásnak két alappillére van. 

Az applikáció mindenki számára ingyenesen letölthető és díjmentesen használható egy okostelefon segítségével (Android, iOS rendszereken) vészhelyzet esetén, az év minden napján, 24 órában. Az életmentés, mindenkinek feltétel nélkül ingyenes! Természetesen az elsősegélynyújtási feladatokat is minden esetben térítésmentesen végezzük!

Emellett van a térítéses BalatonHelp Plusz szolgáltatás, amely a tavon vízi járművel közlekedők, csónakkal, vitorlással, hajóval rendelkezők vehetnek igénybe baleset esetén. A 7 különböző csomagból minden érintett kiválaszthatja és előfizetheti a számára leginkább megfelelő, testhezálló megoldást.