Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj első napján előreláthatólag erős szél alakulhat ki - figyelmezteti a vitorlázókat a versenyrendezőség és a vízirendészet. Ezért minden versenyzőtől azt kérik, fokozott óvatossággal hajózzon a verseny ideje alatt és ne vállaljanak felesleges kockázatot!

Az Országos Meteorológia Szolgálat Siófoki Obszervatóriumának előrejelzése szerint csütörtökön, a következő időjárási körülményekre lehet számítani:

A verseny első napján egy elvonuló frontrendszer mögött megélénkülő, napközben többfelé megerősödő északnyugati szél várható.

A verseny kezdetén fokozatosan megélénkül (25-35 km/h) az északnyugati szél, amelyet elsősorban a déli, kora délutáni órákban erős (45-50 km/h) széllökések kísérhetnek. Délutántól mérséklődik a szél, de az élénk északias alapáramlás estig várhatóan fennmarad.

Eleinte erősen, majd változóan felhős lesz az ég, napközben egy-egy zápor kialakulhat. Éjszakára gyengül a szél, de az északias alapáramlás várhatóan a legtöbb helyen erősebb marad, mint a tavi cirkuláció módosító hatása.

Az OMSZ Siófoki Obszervatóriuma folyamatosan frissülő időjárás-előrejelzést tesz közzé a verseny előtt és alatt. Ezek az időjárás-előrejelzések a következő linken érhetőek el:

 

https://www.met.hu/idojaras/tavaink/balaton/kekszalag/