A hagyományokhoz híven idén júliusban is visszatér Balatonfüredre az Audi, az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj fő mobilitási partnereként. A négykarikás márka nem csupán támogatóként szerepel a sportág ünnepévé vált versenyen, hanem aktív közreműködőként számos programelemmel is színesíti a rajtnak otthont adó Balatonfüred vitorlás forgatagát.

A Kékszalag rutinos látogatói már tudják, hol kell keresni az Audi „bázisát” a rendezvény alatt: ahogy eddig, úgy idén is a Vitorlás téren. Az ide látogatók találkozhatnak az Audi legfrissebb modelljeivel, köztük a vadonatúj, teljesen elektromos meghajtású Audi Q8 e-tronnal is.

„Úgy gondoljuk, hogy a Q8 e-tron nemcsak áramvonalas formája, de szellemisége, közvetíteni kívánt üzenete miatt is tökéletesen illik a Kékszalaghoz. Minden eddiginél nagyobb távolság megtételére képes egyetlen töltéssel – ahogy a Kékszalag is hosszú távon zajlik. Az elektromos autózás pedig nem más, mint a környezetbarát mobilitás „zászlóshajója”, ha szabad a vitorlásverseny kapcsán ezzel a szójátékkal élnem” – mondta az eseményre készülve Zakariás Fruzsina, az Audi márkaigazgatója.

A Kékszalag keretein belül az Audi által biztosított programelemek közül idén is megrendezésre kerül az immár hagyományosnak számító Audi Speed Challenge, a rendezvény második napján, azaz 2023. július 7-én, pénteken. A kihívás során az Audi jóvoltából a mezőny leggyorsabb hajóinak versenyzői mérik össze tudásukat. A márka számára ez fontos üzenettel bír, hiszen a vitorlázáshoz hasonlóan az Audi számára kiemelt jelentőségű elektromos autózás is egy olyan fenntartható mobilitási formát képvisel, amely károsanyagkibocsátás nélkül biztosítja a sebesség élvezetét.

A versenyzők mindemellett az Audi jóvoltából testközelből is találkozhatnak a jövő mobilitásával: az Audi Shuttle-nek köszönhetően a Kékszalagra nevezettek a legújabb modellekkel közlekedhetnek Balatonfűzfő és Tihany között.

A négykarika és a vitorlássport közös útja ugyanakkor túlmutat a Kékszalag versenyen: az Audi a sportág több hazai kiválóságát is támogatja.

Folytatódik tehát az Audi és a magyar vitorlássport közös története, hiszen hosszú (ható)távon együtt autózunk – hajózunk! 

Az Audi minden versenyzőnek jó szelet, sok sikert kíván az idei Kékszalagon!