Vasárnap kerül sor a gyerekek Kékszalagjára, a 15. Kékpántlika EGIS Nagydíjra Balatonfüreden. Emellett a rendező Magyar Vitorlás Szövetség számos parti programmal várja az érdeklődőket. 

Vízi és parti programsorozattal készül Európa leghosszabb és legrégebbi tökerülő versenyére, a július 14-én Balatonfüredről elrajtoló 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra a Magyar Vitorlás Szövetség. 

Ennek részeként ma, azaz július 10-én vasárnap kerül sor a gyerekek "Kékszalagjára", a 15. Kékpántlika EGIS Nagydíjra a Balatonfüred előtti vízterületen. A nap során pedig számos vízi és parti programmal várják az érdeklődőket a szervezők. 

15. Kékpántlika EGIS Nagydíj  Magyar Vitorlás Szövetség  Balationfüred  program  családi nap

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése szerint a fiatal vitorlásversenyzők a 15. Kékpántlika EGIS Nagydíjon, a szülők és érdeklődők pedig a következőkre számíthatnak vasárnap.  

  • Az élénk északnyugati szelet eleinte elsősorban a keleti medencében, majd egyre többfelé egy-egy erős (40-50 km/h) lökés kísérheti.
  • A déli, kora délutáni órákban tovább erősödik a szél (55-65 km/h), a kialakuló záporok vagy zivatarok környezetében viharos (60-70 km/h) széllökések is előfordulnak. Az élénk-erős széllökések (40-45 km/h) az esti órákig fennmaradhatnak. Eleinte változóan felhős lesz az ég, majd a gomolyfelhőkből a déli, kora délutáni órákban néhol zápor, zivatar is kialakulhat.
  • A késő-délutáni óráktól csökken a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 24 fok körül alakul, késő este 17, 18 fok valószínű.

Ahogy fentebb szó volt róla, a parton és a vízen is érdekes eseményekre, rendezvényekre kerül sor vasárnap Balatonfüreden, a Vitorlás tér és a Tagore sétány közelében. 

  • 10:00 – 13:00 Kékpántlika közvetítése a balatonfüredi színpadon
  • 15:00 órától Kékszalag-esélyesek bemutatása a parton és a vízen 16:30 órától Kékszalag győztes hajók felvonulása
  • 17:00 órától Beszélgetés Berecz Zsomborral és Érdi Mári olimpikonokkal
  • 18:00 órától Kékpántlika díjkiosztója
  • 18:30 órától Spagetti parti a Spicc bisztróban
  • 19:00 órától DJ gondoskodik a hangulatról 

Délutáni foglalkozások a parton:
- szimulátor: a gyerekek kipróbálhatják a hajókat
- csomozó fal: a gyerekek tudják gyakorolni a csomókat
- kreatív karkötő készítés AnyuCord-dal
- csillám tetkó készítés
- arcfestés