Szél előrejelzési térkép a holnapi rajt időpontjára:

Előrejelzés a Kékszalag vitorlásversenyre

Az idei Kékszalag verseny idején változatos szélviszonyok várhatóak. Az első napon a az időnként élénk délnyugati szél, éjszaka a helyi hatások, míg a második napon egy hidegfront élénk-erős északnyugati szele jellemzi az időjárást.

Csütörtök (2022.07.14.):

---------------------------

A verseny kezdetén a keleti medencében fokozatosan megélénkül (20-25 km/h) a délnyugati (tengely irányú) szél, amely délelőtt várhatóan mindenütt elnyomja a parti cirkuláció helyi légmozgásait és az egész medencében meghatározóvá válik. Napközben a délnyugati szél tovább élénkül és egyes széllökések a keleti medence keleti részén elérhetik 35 km/h-t.

A középső medence keleti részén a délután folyamán még fennmarad az élénk (20-30 km/h) délnyugati szél, amely nyugati irányba haladva folyamatosan mérséklődik (10-20 km/h), de az esti órákig várhatóan kitart, kissé déliesebb irányúra fordulva. Az esti óráktól a tovább gyengülő (5-15 km/h) délnyugati alapáramlásra több helyen rárakódnak a helyi cirkulációs hatások, megforgatva a szelet, azonban várhatóan teljes szélcsend nem lesz az éjszaka folyamán.

Napközben többször erősen megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely befolyásolhatja a szelet: az erősen felhős időszakokban kissé gyengülhet a déli szél. Estig csapadék nem várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a víz felett 24-25, a parton 32-33 fok körül alakul, este 22 fok várható.

A víz hőmérséklete estére 23-24 fokig melegszik.