Ahogy minden évben, az idei, 54 Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon is számos díj kerül kiosztásra a vitorlázók között. ​Elismerésben részesül többek között a legjobb női kormányos, aki a 2011-ben alapított Gordon Evelynről elvenezett díjat veheti át.

Gordon Evelyn díj legjobb női kormány 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj​​

Gordon Evelyn - Forrás: Wikipedia

Gordon Evelyn többek között azzal írta be magát a magyar vitorlástörténelembe, hogy a 1940-ben és 1942-ben a Balaton egyik legendás klasszikus hajójával, a Tramonta 8R yahcttal megnyerte a Kékszalagot. 

Gordon Evelyn díj legjobb női kormány 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj

A legjobb női kormányos díja egy Dell Inspiron 15 Plus 7510 notebook, amellyel a gyártó szerint játék a munka.  A feltűnő és nagy méretű gamernotebookok mellett egy új vonal is elindult, amelyen megjelentek a szerényebb külsejű, ámde belül kellőképpen erős notebookok. Ezeket a gyártók alapvetően munkához tervezték, ám a konfigurációt úgy állították össze, hogy képszerkesztésre, videóvágásra is alkalmasak legyenek és másodlagos használatként a játékok futtatásában is megállja a helyét. A Dell Inspiron felsőbb régióiba pozícionált Inspiron 15 Plus is egy ilyen gép lett. Amely kívülről nem tűnik többnek, mint egy totálisan hétköznapi, irodai gépnek, de mégis több annál.

A gép meglepetése például a GeForce RTX 3050-es grafikus chip, amelyhez 4 GB GDDR6 VRAM is csatlakozik, ezzel is igazolva, hogy sztenderd irodai munkáknál többre szánja tehát Inspiron 15 Plus modelljét a Dell. A Windows 11 száguld a gépen,  a vonalvezetés modern és a magyar szitázású billentyűzet is kényelmes használatra. A 11. generációs Intel CPU elegendően erős a mindennapos feladatokhoz és még egy kicsivel többre is képes. Így méltán használja a DELL a géphez a teljesítmény, amely összeköt szlogent.