Megérkezett a legfrissebb, kifejezetten az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra készült időjárás-jelentés.

pp

Horváth Ákos, az Országos Meteorológiai Szolgálat Siófoki Obszervatóriumának vezetője a következőket írja a csütörtök reggel fél 8-kor publikált anyagban: 

A Balaton keleti medencéjében mérsékelt 20-25 km/h délnyugati irányú szél fúj. A déli szél az egész medencét többé-kevésbé egyenletesen átfújta, a vízközépen a legerősebb.

Kevés a felhő.

A víz felett a levegő hőmérséklete 22 fok, a víz 21 fokos.

Csütörtökön a jelenlegi állás szerint erre lehet számítani: 

A verseny kezdetén a keleti medencében tovább élénkül (20-25 km/h) a délnyugati (tengely irányú) szél. Napközben a délnyugati szél egyes széllökései a keleti medence keleti részén elérhetik 35 km/h-t. Általában legélénkebben vízközépen fog fújni a szél.

A középső medence keleti részén a délután folyamán még fennmarad az élénk (20-30 km/h) délnyugati szél, amely nyugati irányba haladva folyamatosan mérséklődik (10-20 km/h), de az esti órákig várhatóan kitart, kissé déliesebb irányúra fordulva. Az esti óráktól a tovább gyengülő (5-15 km/h) délnyugati alapáramlásra több helyen rárakódnak a helyi cirkulációs hatások, legyengítve, erősen megforgatva a szelet.

Napközben többször erősen megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely befolyásolhatja a szelet: az erősen felhős időszakokban kissé gyengülhet a déli szél. Estig csapadék nem várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a víz felett 24-25, a parton 32-33 fok körül alakul, este 22 fok várható.

A víz hőmérséklete estére 23-24 fokig melegszik.

Pénteken pedig erre a mostani - csütörtök reggeli -  kilátások alapján.

A reggeli órákban érkezik a hidegfront, északnyugatira fordul a szél és megélénkül (35-40 km/h), a kitett helyeken erős (45-55 km/h) lökések várhatóak. A szél napközben északi, helyenként északkeleti irányúra fordul és kissé mérséklődik, az északi part közelében lesz lökésesebb (30-40 km/h). A korábbiakban vártnál gyengébbnek tűnik a hidegfront.

Az érkező front mögött napközben megnövekszik a felhőzet, délután kialakulhat zápor vagy zivatar.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a víz felett 24, a parton 27 fok körül várható.

A vízhő 23 fok körül alakul. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Siófoki Obszervatóriuma verseny re készített friss időjárás-jelentéseirőlő  itt a kekszalag.hu-n (kekszalag-reblog.hu) rendszeresen beszámolunk.

A prognózis emellett elérhető többek között