Többek között bemutatkozik a Q8-as. 

50. Kékszalag Erste Nagydíj  Magyar Vitorlás Szövetség  Audi  verseny
Forrás: Audi

A jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíj autós együttműködő partnere az Audi, több különleges megoldással teszi emlékezetessé a versenyt és várja a sebesség szerelmeseit. 

Audi Shuttle

Az Audi legújabb modelljeivel - az új Audi A6-ossal, A7-essel, A8-assal a versenyzők számára ingyenes - úgynevezett - shuttle-szolgáltatást biztosítanak Balatonfűzfő - Tihany útvonalon.

Minden versenyző, aki benevezett az 50. Kékszalag Erste Nagydíjra és plusz egy fő kísérő jogosult igénybe venni ezt a szolgáltatást, amelyet a rendelkezésre állás függvényében teljesítenek. A shuttle-szolgáltatás a versenyzők számára július 25-én 9 órától július 26-án 9 óráig, valamint július 26-án 19 órától július 28-án 0 óráig tartó idősávban érhető el. 

Füreden debütál a Q8

A balatonfüredi Vitorlás Étterem mellett lévő területen a látogatók megismerkedhetnek az Audi legújabb SUV modelljével az új Audi Q8-al, amely Magyarországon először itt lesz látható. 

Audi Q Experience

Az Audi Q modelljei (Q2, Q5, Q7) nem ismernek lehetetlent, ezt bárki személyesen is megtapasztalhatja.

A tesztvezetésre történő  regisztrációra a helyszínen, a Vitorlás Étterem melletti Audi Q Experience feliratnál lesz lehetőség.

Audi Speed Challenge

A Kékszalag leggyorsabb hajói 2018-ban is a balatonfüredi móló előtt versenyeznek majd egymással, a nézők pedig testközelből élvezhetik a száguldó katamaránok küzdelmét. (Az alábbi videóban a 2017-es Audi Speed Challenge összefoglalója látható.) 

A versenyzők egy téglalap alakú, 800 méteres pályán tesznek arra kísérletet, hogy egy óra alatt a lehető legnagyobb sebességet hozzák ki hajóikból.