Vasárnap a gyerekek, fiatalok kapták a főszerepet a Balatonfüred előtti vízterületen, itt rendezte meg a Magyar Vitorlás Szövetség a 15. Kékpántlika EGIS Nagydíjat. Öt hajóosztályban (Nacra 15. RS Feva, Optimist, 29er, 420) mérték össze tudásukat kedvező, a szombati bő 20 csomós szélnél valamivel gyengébb szélben. 

A katamaránosok (Nacra 15) egy hosszabb, a Balatonfüred - Öreg-Tihany - Hajógyári-öböl - Balatonfüred távot kellett megtenniük. A többiek pedig a talatonfüredi közforgalmú móló mellett, a parthoz közel kialakított pályán mérték össze erejüket. 

A 15. Kékpántlika EGIS Nagydíj győztese a PÖFF SE-ben vitorlázó Illinger Petra (kormányos) és Illinger Péter duó lett, Nacra 15-ös katamaránjukkal ők teljesítették a fenti távot a leggyorsabban.

MVSZ  Balatonfüred  15. Kékpántlika EGIS Nagydíj

Ebben a hajóosztályban (Nacra 15) a második helyet a Dominek Csongor és Puskás Léna (YCTB VSE), a harmadikat pedig a Kovács Áron és Balogh Levente szerezte meg. 

Az RS Feva hajóosztályban TVSK-s versenyzők léphettek fel a dobogóra: Drávucz Anna Viktória és Ligeti Hanna párosa kapta az aranyérmet, az ezüst Schinkovits Juliannaé és Ligeti Eszteré, a bronz pedig Bittsánszky Barnabásé és Bittsánszky Dömötöré lett. 

A 420-asoknál BYC-es versenyzők kapták a főszerepet: az Érdi Félix Vazul és Simó András (BYC) hozta be az első helyre a hajót, a második helyen a Siklósi Mór és Érdi Ferenc Vince, a harmadikon pedig a Csőregh Máté Mihály és Makara Samu alkotta egység futott be. 

A 29-er hajóosztályban Fehér Boróka és Fehér Szonja (KEREKED) zárt az elős helyen, megelőzve a Badar Botond és Bárány Domonkos (KEREKED) hajóját. 

Az optimisteseknél Zsidai Anasztázia Léda (THE-YKA) lett a legjobb, utána Horváth András (MVM SE) és Nedbál Szófia Anna (THE-YKA) következett. 

A teljes eredménylistát a 15. Kékpántlika EGIS Nagydíj online hirdetőtábláján, itt lehet megnézni.