Mérföldkőhöz, jubileumhoz, ünnephez - ahogy tetszik - érkezik a Balaton, a turisták, az ott lakók, a sport és a vitorlázás iránt érdeklődők, na és persze a vitorlázók is. Vagyis szinte mindenki. Elmondjuk, miért.

Az idén ötvenedik alkalommal rendezik meg Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenyét: az 50. Kékszalag Erste Nagydíj július 26-án rajtol Balatonfüredről. Onnan első körben Balatonkenesére megy a mezőny, majd Siófok felé veszik az irányt a hajók. Ezt követően  a Tihanyi-szoros keresztül a tó másik végébe, Keszthelyre mennek. Ott megfordulnak és indulnak vissza a balatonfüredi cél felé. Ez a verseny a Balaton ünnepe. Rengeteg vitorlázó számára a legfontosabb verseny. A Balaton-partján élők és nyaralók, valamint a sport iránt érdeklődők legizgalmasabb eseménye. Ez az esemény rengeteg embert érint, Minden évben. Ezért nem túlzás ünnepnek tekinteni. 

 kékszalag 50. Kékszalag Erste Nagydíj Magyar Vitorlás Szövetség turizmus Balaton

Így kezdődött a 2017-es Kékszalag - Fotó Magyar Vitorlás Szövetség / Szántó Áron

Éppen ezért a jubileumi Kékszalag Erste Nagydíj rajtjáig itt, a Rebloggal együttműködésben - a Magyar Vitorlás Szövetség hivatalos Kékszalag-blogján - naponta új posztokkal jelentkezünk, amelyekből egyebek mellett kiderül majd a Kékszalag története. Szó lesz az időjárásról, a Balatonról, a tóparti városokról, a versenyről, legendákról, a nevezetes hajókról és még csomó minden másról. Jó szórakozást!