55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 2. második napján, azaz július 7-én, pénteken kerül megrendezésre az Audi Speed Challenge verseny, melynek keretein belül az Audi jóvoltából a mezőny leggyorsabb hajóinak versenyzői mérik össze tudásukat, a cél elnyerni a leggyorsabb hajónak járó előkelő címet.

A Kékszalag második napjának délutánján nézők gyülekeznek a balatonfüredi mólón és a Vitorlás téren található kivetítő előtt. A vízen a vitorlásverseny leggyorsabb hajói egymást szemmel tartva gyakorolnak. A legénységek az előző napi megmérettetés óta már pihenhettek, töltődhettek kicsit, most pedig újra top formába lendülve, izgalommal telve készülődnek a fedélzeteken. Rövidesen kezdődik ugyanis az Audi Speed Challenge, a leggyorsabb vitorlások gyorsasági versenye.

A Balaton leggyorsabb hajói az Audi Speed Challenge versenyen, a Kékszalag talán leglátványosabb részeként, a balatonfüredi móló előtt „repesztenek el” sorban egymás után – más amennyiben az időjárás és a szélviszonyok kegyesek hozzájuk. A két bója közötti sprinttávon mintegy 7-800 métert kell a leggyorsabban megtennie a vállalkozókedvűeknek. A versenyzők egymás után két futamon próbálkozhatnak.

A tavalyi, 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj keretein belül megrendezett Audi Speed Challengen a dr. Kaiser Kristóf kormányozta Prospex-Delta nyert, a második helyen a Raiffeisen Fifty-Fifty végzett, míg a harmadik a The Red csapata lett. 

Az Audi mindenkit sok szeretettel vár Balatonfüreden, a Vitorlás mólónál, ahol az esemény izgalmain kívül a kiállított legújabb Audi modellek is érdekes látnivalót biztosítanak majd. Aki pedig nem tud személyesen ott lenni, az sem marad le semmiről. A versennyel kapcsolatos legfrissebb hírekért érdemes követni az Audi Magyarország Facebook oldalát és az Instagramot, valamint a Speed Challenge idén is élőben követhető lesz a Kékszalag oldalán.