Minden vitorlásversenynek, így a július 14.-én Balatonfüredről rajtoló 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjnak is az egyik legfontosabb dokumentuma a Versenykiírás, amit most publikált a verseny szervezője, a Magyar Vitorlás Szövetség. 

54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj  Versenykiírás  Magyar Vitorlás Szövetség

A Versenykiírás tartalmazza többek között a verseny különböző szabályait, a nevezési lehetőségeket, a személyes nevezés helyszínét és dőpontját (Anna Grand Hotel, Balatonfüred Gyógy tér 1., 2022. július 14. 11 és 20 óra között) és a nevezési díjat (versenyengedélyes felnőtt versenyzőknek 15 ezer forint, versenyengedélyes ifjúsági versenyzőknek 7 ezer forint, rajtengedélyeseknek pedig 30 ezer forint). Szerepel benne továbbá a verseny útvonala. Az eddigieknek megfelelően a kékszalagos versenyzőknek a Balatonfüred-Balatonkenese-Keszthely-Balatonfüred távot kell teljesítenie, amely légvonalban több mint 150 kilométer. Erre a versenyzőknek 48 órájuk lesz a várhatóan csütörtök július 14-i 9 órás rajt után, azaz július 26-án szombat reggel 9-ig kell beérniük, így lesz értékelhető az eredményük. 

Az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj Versenykiírása a verseny Online hirdetőtábláján, itt érhető el

A Versenykiírás mellett a Versenyutasítás a versenyről szóló másik nagyon fontos dokumentum, utóbbit a Magyar Vitorlás Szövetség várhatóan június 20-a után publikálja. Ha megjelenik a Versenyutasítás, arról természetesen hírt adunk itt, a Kékszalag hivatalos oldalán, ahogy a Magyar Vitorlás Szövetség oldalán, a hunsail.hu-n is.