Hatszor nyert vele Kékszalagot Litkey Farkas, ezzel az olasz Patucelli műhelyben 1997-ben épült szuperkönnyű hajó a Kékszalag történetének második legeredményesebb hajója.

Eredeti építtetője nem sajnálta a pénzt, amikor megterveztette: nem Liberát akart, hanem egy még szabadabban, megkötések nélkül megtervezett és megépített vitorlást, amely a Garda tavi Crociere 0, csupán alapvető technikai paramétereket meghatározó kategória minden elemének maximális kihasználásával született meg.

A Magyar Vitorlás Szövetség 2001-ben hozott egy olyan szabályt, hogy a Kékszalagon páratlan években csak trapéz nélküli egytestű hajók indulhatnak, a soktrapézos Liberák tehát ezekben az években a partra kényszerültek. Litkey Farkas kiszemelte a Lisát, és 2003-ban, hat éves korában megvették. Innentől kezdődött az a páratlan sikersorozat, amely az egyébként (mostanáig) tizenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas legkülönlegesebb sikerszériáját jelentette. Litkey minden idők legsikeresebb Kékszalag kormányosa. Kiváló vitorlázó, olimpikon finnesként a hajó-hajó elleni taktika finomságai a kisujjában vannak, nagyon jól ismeri a Balatont, kiváló csapatépítő – és a hajófejlesztéseknél is kreatív, de biztonságra törekvő. Versenyzésében is kockáztat, de mindig csak egy észszerű mértékig.

Kormányzásával a Lisa 2003-ban, 2005-ben, 2007-ben, 2009-ben, 2011-ben és 2013-ban, azaz minden trapéz nélküli egytestűeknek kiírt évben győzött a tókerülőn.

Ezután a Kékszalag nyitottá vált, a Lisának már nem volt esélye az abszolút győzelemre a katamaránokkal szemben.

A hatalmas, 12.7 m hosszú, szélesítéssel 5 m széles, mindössze 2.2 tonnás hajó 2015-ben Keszthelyre került. A marcali South Coast Composite műhely teljesen felújította a néhol már elöregedett hajótestet. 2016-ban a már amúgy is 3 méteresről 2 méteres merülésűre csökkentett tőkesúlyt végleg svertre cserélték. Büki Gábor, Szloszjár Gábor kormányozta a versenyeken. A 2024-es évadnyitó versenyt kihagyta a Lisa, de a változatos szelekben megrendezett idei Pünkösdi regattán Nagy Dániel Balázs kormányzásával remekül szerepelt: második lett a nagyon erős Yardstick Open mezőnyben.

A képek a Lisa utolsó, 2013-as Kékszalag győzelmekor készültek.