Vasárnap kerül sor a fiatalok "Kékszalagjára", a 16. Kékpántlika EGIS Nagydíjra. Ez nemcsak egy vitorlásverseny. A parton ugyanis számos érdekes, játékos programmal várják a szervezők az érdeklődőket, gyerekeket, szülőket, családokat annak érdekében, hogy mindenki, különösen a fiatalok megismerkedhessenek a vitorlássport szépségeivel. 

Kékpántlika

Vasárnap folytatódik a Kékszalag Fesztivál: várhatóan délelőtt 10 órakor rajtol el a 16. Kékpántlika EGIS Nagydíj vitorlásverseny, Összesen hat hajóosztályban (Optimist, 420, RS Feva, 29er, 16 lábnál kisebb katamarán, 2.4MR) 84 hajó 121 versenyzője nevezett be a versenyre. A teljes nevezési lista itt érhető el, az verseny online hirdetőtáblája pedig itt található

Az online kormányosi értekezlet a következő  itt érhető el! 

Kékpántlika

A vitorlázók a balatonfüredi közforgalmú móló mellett, a parthoz közel kialakított pályán versenyeznek, így a szülők, rokonok, családtagok, barátok és az érdeklődők közvetlen közelről tudnak szurkolni gyermeküknek.

Kékpántlika

A Kékpántlika támogatója immáron második éve az idén 110 éves EGIS Gyógyszertár Zrt. gyógyszeripari nagyvállalat, a Magyar Vitorlás Szövetség reményei szerint az együttműködés hagyománnyá válik a jövőben. 

Köszönhetően többek között a vállalatnak, a 16. Kékpántlika EGIS Nagydíj nemcsak egy szimpla vitorlásverseny, hanem lényegében egy egész napos program. A szervezők ugyanis rengeteg parti programmal várják a szervezők a fiatalokat, gyerekeket, szülőket, családokat annak érdekében, hogy megismerkedhessenek a vitorlássport szépségeivel.

A verseny támogatója, az EGIS játékos feladatokkal várja a kicsiket. A balatonfüredi nagymólón a gyerekek egy szimulátor kipróbálásával ismerkedhetnek meg a vitorlázással, csomózófalon fejleszthetik kötélkötési "tudományukat", továbbá karkötőt is készíthetnek. Ezzel még nincs vége a sornak: a legkisebbek kipróbálhatják a csillámtetoválás-készítést, az arcfestést is, sőt, vitorláskvízben is részt vehetnek. 

A részletes programlista érhető el!