Az 54. Kékszalag  Raiffeisen Nagydíjon a vitorlázók megmutatták, ha segítséget kell nyújtani a rászorulóknak, akkor számítani lehet rájuk. 

A versenyre való nevezéskor a vitorlázók vásárolhattak egy második kék szalagot 10 ezer vagy 15 ezer forintért, ezzel pedig a Magyar Vitorlás Szövetség partnerét, az Autistic Art Alapítványt, ezen keresztül pedig az autizmussal élő fiatalokat támogathatták. Kovács Henrietta, az alapítvány vezetője azt mondta: 

10 ezer forinttal 3 hónapig, 15 ezer forint befizetésével pedig fél évig tudják biztosítani a támogatók egy autizmussal élő fiatal számára az Autistic Art művészeti programján való részvételt. 

Az Autistic Art Alapítvány a Magyar Vitorlás Szövetséggel csütörtökön közölte: 

1 608 000 forint támogatást nyújtottak a vitorlázók! 

Az alapítvány kösznetét fejezte ki minden résztvevőnek. 

Miről is van szó? MI az a művészetterápia? 

Kovács Henrietta elmondta, az alapítvány által támogatott lakóotthonokban élő fiatalok önálló életvitelre nem képesek, az otthonokban közösségben élhetnek, alkothatnak, dolgozhatnak a  képességeiknek megfelelően, sőt, baráti és szerelmi kapcsolatokra lelhetnek.

pp

Varga Máté autista alkotó rajza, amelz felkerült "arra a bizonyos" kék szalagra

A különleges művészetterpáia lényege: a rajzfoglalkozásokat szerveznek az autizmussal élőknek. Ezekre a foglalkozásokra nagy szükség van, mégpedig azért, mert iszen az autizmussal élő fiatalok jellemzően nem a többség által ismert összefüggésekben, kontextusban gondolkodnak, sokkal inkább képszerűen.

pp

A szalagok pedig így néznek ki

A foglalkozások terápiás hatással és különleges forrásteremtésként is működnek:

az itt születő rajzokat, alkotásokat jótékonysági aukciókon és kiállításokon mutatja be az alapítvány, valamint a kiemelkedő alkotások megjelennek az Autistic Art designmárka termékein is; e termékek megvásárolhatóak az alapítvány webshopjában is