Kilencedik helyen érkezett célba a tizenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas és csapata az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. A PreVital kormányosa az eredmény miatt csalódott ugyan, de a hajó fejlesztéseivel, a csapat teljesítményével elégedett és egyértelműen az a célja, hogy a következő évben ismét ő emelhesse majd magasba a Kékszalag győzelemért járó Herendi porcelán trófeát.

„A hajó fejlesztései jól működtek. Gyorsak voltunk és a csapat mindent megtett a jó szereplésért. Számunkra visszafelé Badacsonynál dőlt el a verseny. Ott rossz taktikai döntést hoztunk, ami után még következett egy még rosszabb déli parti húzás is, ami miatt idén nem lehetünk ott a dobogón. Ennek ellenére furcsa nyugalom van bennem. Sokat gondolkoztam azon korábban, hogy ha ilyen helyezést érünk el az milyen hatással lesz rám. Mérges leszek, „elásom magam”? Nos, nem így van. Nyugodt vagyok, értékeljük a teljesítményünket és folytatjuk a vitorlázást a hajóval. Kevés órát mentünk eddig, de ha több kilométer és idő lesz mögöttünk, akkor komoly teljesítményre lehetünk majd megint képesek. Motiváltak maradtunk, ez biztos.” – mondta értékelésében Litkey Farkas a verseny után.  

Az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat az RSM2 nyerte, Vándor Róbert kormányzásával. A New Black Jack (Roland Gabler) lett a második és MKB-Prospex (Kaiser Kristóf) végzett a harmadik helyen.