Fesztiválüzemmódba kapcsol a Balaton július elején. Több vitorlásverseny mellett sok parti program várja a látogatókat.  Előbbiek sorát a Fehér Szalag és a Classic Round nyitja, amelyeknek most jelent meg a versenykiírása. 

Július elején került sor a Kékszalag Fesztiválra, az egyhetes, számos parti programmal színesetett programsorozat keretében több vitorlásverseny lesz. Július 1-jén kerül sor a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjra és ezzel párhuzamosan a klasszikus balatoni hajóosztályoknak megrendezett Classic Round Futam - 26. Izsák Szabolcs Emlékversenyre.  Másnap lesz a gyerekek Kékszalagja, a Kékpántlika, majd július 6-án következik Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenye, egyben a Balaton ünnepe, az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. 

A programokat és a versenyeket a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) rendezi, a vitorlásversenyeknek a házigazdája pedig a balatonfüredi Kékszalag PORT kikötő lesz. 

Az MVSZ most közzétette a Fehér Szalag GenralCom Nagydíj és a Classic Round - 26. Izsák SZabolcs Emlékverseny versenykiírását is. A dokumentumok a versenyekre vonatkozó legfontosabb inforációkat ismertetik. 

Egyebek mellett azt, hogy a Fehér Szalag GeneralCom és a Classic Round Futam – 26. Izsák Szabolcs Emlékverseny esetében is van lehetőség online nevezésre a VIHAR-rendszeren keresztül, melynek határideje 2023. június 30. 21:00 óra. Helyszíni nevezésre is van lehetőség 2023. június 30-án 17:00 és 21:00 óra között a Kékszalag PORT-ban.

A versenyrendezőség felhívja a figyelmet arra, hogy az online nevezés abban az esetben lesz végleges, ha helyszíni nevezés során, a kijelölt asztalnál bemutatják a nevezési feltételeket igazoló és a VIHAR-rendszerben nem regisztrált összes iratot és a nevezési díj kiegyenlítésre kerül.

A nevezési díj 

  • felnőtteknek 10 ezer forint
  • ifjúsági versenyzőknek (2005-2010): 5 ezer forint
  • a serdülőknek (2011 után születettek) ingyenes 

​A nevezési díj mindkét versenyre vonatkozik, amelyet a nevezés helyszínen készpénzben és bankkártyával is ki lehet egyenlíteni.

kékszalag  fehér szalag  balaton

Kép forrása: Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség

Fehér Szalagos tudnivalók

A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjon (OD, sportosztályok, értékelési csoportok és katamaránok) nevezési linkje a következő: 

https://vihar.hunsail.hu/versenyek/9410/nevezesek/create

A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj online hirdetőtáblája pedig az alábbi linken érhető el. 

https://hirdetotabla.hunsail.hu/feher-szalag-2023

A figyelmeztető jelzés tervezett időpontja Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj július 1. 9:20. 

Classic Roundos tudnivalók

 Classic Round Futam – 26. Izsák Szabolcs Emlékversenyen induló a klasszikus hajók nevezési linkje a következő

https://vihar.hunsail.hu/versenyek/9587/nevezesek/create

A Classic Round Futam – 26. Izsák Szabolcs Emlékverseny online hirdetőtáblája pedig az alábbi linek érhető el. 

https://hirdetotabla.hunsail.hu/feher-szalag-izsak-szabolcs-emlekverseny-2023

A figyelmeztető jelzés tervezett időpontja a  Classic Round Futam – 26. Izsák Szabolcs Emlékversenynél július 1. 8:50.