Friss előrejelzés a met.hu siófoki obszervatóriumától

A délnyugati szél egyes széllökései a keleti medencében (Almádi környékén) elérhetik a 35-40 km/h sebességet, majd délutántól mérséklődik a szél (de estig nem áll le).

A középső medencében a délután folyamán még fennmarad az élénk (20-30 km/h) délnyugati szél, amely nyugati irányba haladva folyamatosan mérséklődik (10-20 km/h), de az esti órákig várhatóan kitart, kissé déliesebb irányúra fordulva. Az esti óráktól a tovább gyengülő (5-15 km/h) délnyugati alapáramlásra több helyen rárakódnak a helyi cirkulációs hatások, legyengítve, erősen megforgatva a szelet.

A reggeli órákban (kb. 6 óra) érkezik a hidegfront, északnyugatira fordul a szél és megélénkül (35-40 km/h), a kitett helyeken erős (45-55 km/h) esetleg egy-egy viharos (65 km/h) lökések várhatóak (főleg a Szigliget vonalában). A szél napközben északi, helyenként északkeleti irányúra fordul és kissé mérséklődik, az északi part közelében lesz lökésesebb (30-40 km/h).

Az érkező front mögött napközben megnövekszik a felhőzet, délután kialakulhat zápor vagy zivatar.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a víz felett 24, a parton 27 fok körül várható.

A vízhő 23 fok körül alakul.

------------------

Saját értékelésünk:

A met.hu szél előrejelzési térképe szerint a nyugati medencében a gyengélkedő délnyugati 18 órára befújja az egész területet, egy jó darabig kitart, de 21 órától csodás holdfényes-ezüsthidas éjszaka várható, a rossz hír az, hogy gyakorlatilag hajnali 1-ig számottevő szél nélkül. Aztán reggel jön a kis front ... ld. fent.