Pénteken zavartalanul napos idő várható kevés fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. Az esti órákban a front közeledtével az északnyugati égbolton már több gomolyfelhő is megjelenhet. A déli óráktól a délnyugati szelet gyakran élénk (25-35 km/h) lökések kísérhetik, kisebb valószínűséggel egy-egy 35 km/h-t meghaladó széllökés is előfordulhat. A kora esti órákra ritkulnak, átmenetileg megszűnhetnek az élénk széllökések is. Az esti, késő esti órákban egy hidegfront érkezik, amelynek hatására viharossá (60-80 km/h) fokozódik az északnyugatira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Balatonnál 34, 35 fok körül alakul, késő estére 24 és 28 fok közé mérséklődhet a meleg.

Szombaton a kisebb hidegfront hatására reggel még lehetnek erősebben felhős vidékek, majd kiderül az ég. Elsősorban a Dunától keletre alakulhat ki zápor, zivatar, de reggel a Dunántúlon sem kizárt egy-egy helyen csapadékgóc. Sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. Emellett zivatarok mentén is lehetnek viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Balatonnál 29-32 fok között valószínű.

Magyar Vitorlás Szövetség

Vasárnap napos idő várható általában kevés felhővel. A hegyekben lehet erőteljesebb a felhőképződés, ott egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A hajnali 13, 21 fokról délutánra 31 és 36 fok közé melegszik fel a levegő.

Az előrejelzés készítéséhez az OMSZ Meteora applikációját használjuk, amely a következő linkről letölthető: https://71net300.met.hu/meteora.enc/

Bővebb időjárás előrejelzés megtalálható az Magyar Vitorlás Szövetség hirdetőtábláján.