Szombaton lesz a Kékszalag előtti főpróba: a Balaton keleti medencéjében kerül sor a Fehér Szalag Generalcom Nagydíj - 22. Izsák Szabolcs Emlékversenyre. Ilyen időt prognosztizálnak a meteorológusok. 

A met.hu szombat reggel publikált előrejelzése szerint az eleinte gyenge vagy mérsékelt (5-25 km/h), többnyire változó irányú áramlás a déli órákra egyre többfelé északnyugati irányba fordul és megélénkül (25-35 km/h). Délután a Balatonnál egy-egy erős közeli (~40 km/h) lökés is kialakulhat. Zivatarfelhő környezetében napközben tovább erősödhet (35-55 km/h), átmenetileg viharossá is fokozódhat (60-70 km/h) a szél. A nap folyamán gyakran erősen felhős lesz felettünk az ég és megszakításokkal, több hullámban záporok, zivatarok érik el a tavakat. Intenzívebb csapadékhullásra, hevesebb zivatarokra a nap második felében számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Velencei-tónál 20, a Balatonnál 21, 22 fok körül alakul. Késő este 16, 17 fok valószínű.

Kékszalag  Fehér Szalag  Balaton

Zivatarfelhő környezetében a nap folyamán tovább erősödhet (35-55 km/h), átmenetileg viharossá is fokozódhat (60-70 km/h) a szél. A nap folyamán gyakran erősen felhős lesz felettünk az ég és megszakításokkal, több hullámban záporok, zivatarok érik el a tavakat. Intenzívebb csapadékhullásra, hevesebb zivatarokra a nap második felében számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Velencei-tónál 20, a Balatonnál 21-22 fok körül alakul. Késő este 16-17 fok valószínű.

Kékszalag  Fehér Szalag  Balaton

A Köpönyeg.hu szintén pénteken megjelent (fenti ábrán is látható) 12 napos előrejelzése szerint pedig a jövő héten Balatonfüred térségében napközben 25-30 fok lehet, a szél erőssége 20 km/h körül lehet. 

Fontos: Mindkét prognózis változhat a későbbiekben.