Majd negyvennyolc óra folyamatos vitorlázás után célba érni óriási boldogságot jelenthet - a legkitartóbbak most azért küzdenek, hogy szintidőn belül teljesítsék a 2019-es Kékszalagot.

Nézzük a hajrásokat!

A Szélmény 6:32-kor haladt át a célvonalon, néhány perc múlva jött a Hepp, majd kicsit később a jó szélcsatornát elkapó Vera Natura, Anonym "páros", valamint a nyílegyenesen érkező Kruhy is.

Az őket követő bolynak azonban van már  némi izgulnivalója, mert bár a Zarándok, az Annabelle, a Delej, a Crossbar, a Sunset, a Blue Force, az Álmom c34, a Tromos és a Blueberry is túljutott már a tihanyi csövön, a keleti medencében az elmúlt napokban jó néhányszor stopolt le sokakat a szélcsend.

Van még esélye 9 óra előtt megérkezni a Puffinnak, a Zarándoknak, a Lupona, a Siriusnak, a Congeriának, a Nádszálnak és a Sunshine-nak is, a Kwindoora alapozott véleményünk szerint ugyanakkor mögöttük már necces a pontosság. A Desideratának, a Gandalfnak, a Vikonak, a Mon Chérie-nek, a Rodinak és a Mirabellének viszont nem fér már bele, hogy egy helyben álljon. Legyen bárhogy is, nagyon szurkolunk a még versenyben lévő valamennyi hajónak!

A fotón péntek délutáni tömeges célbaérkezés látható - ehhez hasonlót szeretnénk szombaton reggel is