Rendkívül gyenge szélben zajlott a 561 nevezett hajóval csütörtök reggel elrajtoló 51. Kékszalag Nagydíj, amely szombaton reggel ért véget. A verseny a sportszerűség Kékszalagjaként vonul be a történelembe.

A Racing Django haladt át elsőként a balatonfüredi célvonalon. A Petrányi Zoltán kormányozta katamarán 15 óra 37 perc alatt teljesítette a légvonalban több mint 150 kilométeres távot. Utána következett az Kaiser Kristóf vezette MKB-Extreme Sailing Team, a harmadik pedig a Litkey Farkas által irányított Prevital lett. Végül 269 hajó ért be a szombat reggel 9-es limitidőn belül. Közvetlenül ezelőtt ért célba 269. helyen a Sunset. 

A verseny a sportszerűség Kékszalagja lett. Önmagában azért, mert szél az nem nagyon volt, ennek ellenére a vitorlázók a végletekig kitartottak. Sok hajó még akkor is vitorlázott, amikor már jó esély volt arra, hogy nem érnek be határidőre. Nem beszélve arról, hogy sokan még a határidő lejárta után is elmentek a célterületig. A Racing Django legénysége még rátett egy lapáttal a sportszerűségre.

Az elsőként befutó hajó csapata a limitidő előtt 269. helyen befutó Sunsetet pezsgővel várták a célba. 

Gratulálunk mindenkinek!