Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 515 indulójából pénteken 16:30 után néhány perccel befutott az utolsó még versenyben lévő hajó, a Soleil, fedélzetén Juhász László kormányossal, Krasznai Imrével és Szigeti Istvánnal, akik több mint 31 óra vitorlázás után értek célba. 

pp

pp

pp

Fotók: Cserta Gábor

Az elmúlt években a Kékszalag nyertese rendszerint a befutónál várta az távot utoljára teljesítő hajó legénységét. A regattát csütörtökön 5 óra 3 perc 56 másodperces időrekorddal csütörtökön megnyerő MLS Raiffiesen Fifty-Fifty legénysége is így tett: a Soleil csapatát várták a célba érkezés pillanatában.  

Mára hagyománnyá vált

Az "első köszönti az utolsót" a Kékszalagok egyik legmeghatóbb, pillanata, igazi sportemberi gesztus a győztesektől. Az elmúlt években hagyománnyá vált: 2019-ben a Racing Django (ma már Audax Django) fogadta a Sunset legénységét, akik kicsivel a 48 órás limitidő előtt futottak be. 2020-ban a győztes RSM csapata a Librát ünnepelte. 2021-ben az RSM-esek duplázhattak, akkor az évben szintén ők teljesítették leggyorsabban a távot és a célban a Szelídet fogadták. 

pp

Forrás: Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség

2022-ben az idei nyertes Raiffeisen Fifty-Fifty csapata a Prevento legénységének gratulált.