Weöres Szabolcs magyar szólóvitorlázó díjat ajánl fel a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából az 56. Kékszalag Nagydíjra. A díjat elnyerő vitorlázó részt vehet a 2024. szeptember 10. és 2024. szeptember 15. között Franciaországban, Lorientben megrendezésre kerülő Défi Azimut nemzetközi versenyen Weöres Szabolccsal és csapatával, a New Europe nevű IMOCA 60-as hajóján. 

A díjra azok pályázhatnak, akik neveznek az 56. Kékszalag Nagydíjra, és sikeresen teljesítik távot, vagyis érvényesen befutnak.  

Szabolcs célja, hogy a díj elnyerésére bárkinek legyen esélye, aki teljesíti a Kékszalagot, így nem egy kiválasztott kategória győztese kapja meg, hanem pályázni lehet rá és a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából sorsolás dönti el ki lesz az a vitorlázó, aki megkapja.  
A díj célja a teljesítmény és a kitartás elismerése, hajótípustól és eredménytől függetlenül.  

Pályázni 2024. július 1-től lehet a szabiracing.com oldalon. A sorsolásra az 56. Kékszalag Nagydíj díjkiosztóján kerül sor 2024. július 20-án 18 órától.  

Weöres Szabolcs Fa Nándor nyomdokaiba lépve második magyarként indulhat a vitorlázás Everestjének is nevezett Vendée Globe-on, a világ egyik legnehezebb sportversenyén, amelyen a résztvevőknek egyedül, külső segítség és kikötés nélkül kell körbehajózniuk a bolygót. Terve megvalósításában a MOL-Új Európa Alapítvány, a Szerencsejáték Zrt., az MVM, a GreenGo és az MBH Bank is segíti.  

A tizedik Vendée Globe idén, 2024. november 10-én rajtol Les Sables d’Olonne-ból.