Többféleképpen lehet nevezni az 50. Kékszalag Erste Nagydíjra. Akik támogatást adnak az autizmussal élőknek, azok egy különleges  kék szalagot is kapnak.

50. Kékszalag Erste Nagydíj  Kékszalag  verseny  nevezés  Magyar Vitorlás Szövetség  MVSz

Budapesten személyesen július 18-án szerdán lehet benevezni a versenyre a Magyar Sport Házában (XIV. kerület Istvánmezei út 1-3.) 12 órától 20 óráig.

A verseny fő támogatója, az Erste Bank kezdeményezésére a versenyzők a nevezéskor 5 és 10 ezer forinttal támogathatják az Autistic Art Alapítványt, amely művészetterápiás foglalkozásokat tart autizmussal élőknek kialakított lakóotthonokban. Akik támogatást adnak, a versenyhez szükséges szalag mellé kapnak egy teljesen egyedi, az kizárólag az idei versenyre készült, Varga Máté autizmussal élő alkotó grafikájával díszített kék szalagot is. Ezt a szalagot pedig kitehetik a hajójukon.50. Kékszalag Erste Nagydíj  Kékszalag  verseny  nevezés  Magyar Vitorlás Szövetség  MVSz

Füreden is, online is

A budapesti nevezés után a balatonfüredi nevezés 2018. július 25-én szerdán lesz 11:00 és 22:00 között a balatonfüredi Anna Grand Hotelben (8230 Balatonfüred, Gyógy tér 1.) 

A hagyományos nevezés mellett természetesen online is lehet nevezni, a Magyar Vitorlás Szövetség Vihar rendszeren keresztül