Elkészítette első tájékoztatóját Szilágyi Eszter meteorológus az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra vonatkozóan. Jelenleg úgy néz ki, hogy izgalmas és változékony  lehet az időjárás a verseny ideje alatt.

Szilágyi Eszter előrejelzése: egy héttel a verseny előtt, és a jelenlegi számítások alapján egy hullámzó frontrendszer alakítja majd időjárásunkat, ami miatt az előrejelzés jelentős bizonytalansággal rendelkezik.

A verseny első napján (csütörtökön) a frontrendszer még hazánktól nyugatra hullámzik majd és előterében a magasban igen erős melegedés zajlik. A frontrendszerhez kapcsolódóan délnyugati irányból meleg-nedves levegő áramlik az ország felett.

A meleg-labilis légállapotú levegő kedvez zivatarok, akár hevesebb zivatarok kialakulásának. A frontrendszer hidegfronti szakasza legvalószínűbben péntekre virradóan vonul át a térségen, északnyugatira forduló, megerősödő szél kíséretében. Nyomában pénteken átmenetileg szárazabb, hűvösebb levegő érkezik.

A folytatásban egyre inkább egy anticiklon veszi át az időjárás irányítását, így a verseny második napján szárazabb idő várható, egyenletesebb északnyugati széllel.