A javasolt jelöléseket a verseny ideje alatt és a szombati limitidő utáni egy órával várják, a Magyar Vitorlás Szövetség hunsail@hunsail.hu e-mail címére. Bárki küldhet jelölést, akár versenyző, akár rendező vagy éppen néző!!

Az email tárgya legyen: Fair Play Díj

A KPMG 2021-ben kezdeményezte, hogy kapjon különdíjat a Kékszalagon az a legénység, amely valamilyen módon megmutatja, hogy verseny közben is van tere a sportszerű együttműködésnek és egymás segítésének. 

Az előző évben a Principessa Libera kapta meg a díjat.

A hajó amint meghallotta, mi történt versenytársukkal a Rafficával, gondolkodás nélkül segítséget nyújtott. A díjkiosztón elhangzott laudáció így hangzott: 

"Tizenhatan vannak a fedélzeten. Ezért a szabályok értelmében két kísérőmotorosuk van, hogy a teljes legénységnek baj esetén segítséget tudjanak nyújtani. Amikor a verseny első szakaszán, a kenesei bója előtt a Raffica felborult, a Principessa kormányosa azonnal döntött: egyik kísérőmotorosukat a felborult hajóhoz küldték. Ekkor még nem lehetett tudni, történt-e személyi sérülés, esetleg komolyabb kár. Azzal, hogy a Principessa azonnal hozzáértő, a Liberák mentésében gyakorlott segítséget nyújtott legnagyobb ellenfele, a Raffica számára, kiemelkedően sportszerű cselekedetet hajtott végre. Kiemelhető a döntése gyorsasága és az, hogy az ellenfél mentésének idejére lemondott a saját biztosításának egy részéről.”