A keleti medencét átfújó gyenge (5-15 km/h) keleti, északkeleti szél a keleti partoknál fokozatosan délkeletire fordul és tovább gyengül, illetve egyre többfelé változó irányúvá válik.

Nyugati irányból egy újabb csapadék rendszer közeledik, ennek az élén nyugatira forduló és megélénkülő szél fúj. A közeledő rendszer szele kb. 1 óra múlva érezteti hatását a keleti medencében is - írja a Kékszalagra csütörtök délelőtt készített időjárás-jelentésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön ez várható

Napközben a gyakran felhős idő miatt a parti cirkuláció csak korlátozottan tud felépülni, így a gyenge, változó irányú alapszelet legfeljebb a rövid ideig tartó záporok esetleg zivatarok okozta kifutószél válthatja fel átmenetileg. Amennyiben zivatar kialakul, abból a legerősebb széllökések 55-65 km/h körül alakulnak, majd gyorsan leáll a szél.

Eleinte erősen felhős idő várható, majd délután felszakadozhat a felhőzet és pár órás napsütésre lehet számítani. Délután folyamán ismét záporok, esetleg zivatarok alakulhatnak ki. Estétől megszűnik a csapadék, éjjel csak gyenge légmozgás várható.

A hőmérséklet a víz felett reggel 19, délben 24, késő este 21 fok körül alakul.

Pénteken pedig ez

Az alapáramlás meghatározóan gyenge, változó irányú lesz, viszont a több-kevesebb napsütés hatására a helyi cirkuláció már jobban ki tud alakulni, illetve délután lehetséges helyenként mérsékelt délnyugati befújás. Délutántól viszont egy-egy záporból vagy zivatarból átmeneti szélerősödés előfordulhat.

A változóan felhős ég mellett elsősorban délutántól záporok, zivatarok ismét kialakulhatnak. A levegő a víz felett a hajnali 18 fokról 25 fokig melegszik, estére 20 fok várható.