A Magyar Vitorlás Szövetség hivatalos nyomkövetési partnere az Airmoniq (intelligens vitorlás analitikai rendszer). Arról, hogy a versenyzőknek mit kell tennie és a szurkolók hogyan követhetik a versenyt, itt olvashat részletesen. Most azonban bemutatjuk, az Airmoniq által fejlesztett Pro verziójú rendszer azonban jóval többről 
szól, mint egyszerű verseny-nyomkövetés. 


Az Airmoniq Pro egy néhány éve alakult, sport-analitikára fókuszáló startup - mögöttük viszont egy tapasztalt IT cég: az Arteries Studio szakembergárdája áll. 

Az Airmoniq víziója, hogy objektív módon tegye értékelhetővé a sportteljesítményt, megmutassa a változásokat, összehasonlíthatóvá váljanak az edzéseken, versenyeken nyújtott teljesítmények, és időhatékony módon, minél több automatizációval készüljenek olyan kimutatások, amit korábban csak komoly hozzáértéssel, és sokórás manuális munkával lehetett elérni.

Ennek érdekében a csapat olyan valós idejű adatgyűjtő, és feldolgozó rendszert (egy fedélzeti processzort, és hozzá kapcsolódó mobil-alkalmazásokat és online szoftvert) fejleszt, ami a jelenleg használatos vitorlás műszerek által szolgáltatott adatokra épül, de azok tudását kiegészíti, a működésüket kiterjeszti a felhőbe. Itt nagy számítási kapacitású, mesterséges intelligenciát is használó számítógépekkel készít analitikákat az adatokból. Az adatok egy részét visszaküldi élőben a hajó fedélzetére, másik része utólag böngészhető a rendszer online felületein. 

Az Airmoniq Pro rendszer minden olyan vitorlázónak hasznos, és érték, aki oda szeretne figyelni a teljesítményére, fejlődni szeretne, és az eredményeit szubjektív megérzések helyett objektív adatokkal szeretné értékelni. A rendszer nagyon hasznos azoknak, akik most tanulnak versenyszerűen vitorlázni, vagy nem tudják pontosan milyen teljesítményre képes a hajójuk. Hasznos azoknak, akik tesztelni szeretnének beállításokat, vagy vitorlákat. Pontosan szeretnék tudni,
hogy milyen körülmények között ideális a teljesítménye egyik, vagy másik vitorlaszettjüknek, mikor érdemes egyikről a másikra váltani, vagy hogyan és milyen paraméterek mentén változott a teljesítmény-polár az elmúlt időben… stb. Sok vitorlás verseny-csapatban sem ember, sem kellő kompetencia, de még idő sincs az adatok tudatos elemzésére. Ezt kívánja ellensúlyozni az Airmoniq rendszere az automatizációkkal, és előre definiált, és folyamatosan kiértékelt teljesítmény-mutatókkal.
Hozz ki Te is többet csapatodból, hajódból. A rendszer listaára összemérhető egy versenyvitorla költségével, tehát elérhető minden magát komolyan vevő versenyző számára.

Bővebb információ a rendszerről, és az Airmoniq csapat minden elérhetősége megtalálható az airmoniq.com weboldalon.