A veszélyhelzet alatt lejárt sportorvosik július végéig még érvényesek, de a Magyar Vitorlás Szövetség azt kéri, hogy aki teheti, hosszabbítsa meg az engedélyt. Az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra való nevezés napján, júliius 13-án a füredi Tagore Medicalban el lehet végezni a vizsgálatot előzetes bejelentkezés után. 

A vitorlásversenyzéshez, így például a Fehér Szalag Nagydíj - 25. Izsák Szabolcs Emlékverseny - GeneralCom Nagydíjon vagy az 54 Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon való induláshoz szükség van érvényes sportorvosi engedélyre. 

Ugyanakkor sok engedély lejárt az elmúlt időszakban, amelyeket a koronavírus-járvány miatt nem mindig sikerült meghosszabbítani. Éppen ezért 

  •  a 2020.11.04. és 2022.06.01. között lejáró sportorvosi engedélyeket az Magyar Vitorlás Szövetség a VIHAR-rendszeren keresztül meghosszabbította 2022. július 31-ig. Azaz a veszélyhelyzet lejártát követő 60 napos intervallum végéig. 

A Magyar Vitorlás Szövetség az tanácsolja minden versenyzőkegészségének védelme érdekében, hogy aki csak teheti, minél előbb hosszabbítsa meg a sportorvosi engedélyét. 

A sportorvosi engedélyt az Országos Sportegészségügyi Intézet OSEI) honlapján a „Sportorvosi engedély ellenőrzés” menüpontjában, ezen a linken:  https://online.osei.hu/engedely-ellenorzes/ lehet ellenőrizni. 

Az előző évektől eltérően az idei évben az Anna Grand mellett lévő Tagore Medical-ban (Balatonfüred, Gyógy tér 3.) lesz lehetőség a sportorvosi vizsgálat elvégzésére a nevezés ideje alatt. A Magyar Vitorlás Szövetség azt kéri, hogy a szolgáltatás igénybevételét jelezzétek előre a info@tagoremed.hu e-mail címen!