Erre a kombóra számíthat most hétvégén a Balatonon: napsütés, erős szél, még erősebb széllökésekkel. (Frissített változat.)

Az 50. Kékszalag Erste Nagydíj hivatalos blogja, a Kékszalag blog a verseny befejezéséig a Reblog.hu-val és a Köpönyeg.hu-val együttműjködésben rendszeresen jelentkezik a Balaton térségére vonatkozó időjárás-jelentéssel.   

50. Kékszalag Erste Nagydíj Kékszalag kékszalag.hu kekszalag.hu Kékszalag blog időjárás Balaton
Fotó: Cserta Gábor - Magyar Vitorlás Szövetség

A szombat sok napsütéssel érkezik, kicsi az esélye futó zápornak. Az északnyugati szél erős marad, várhatóan 30 km/h körüli lesz erősebb 50-széllökésekkel tarkítva. Szombaton reggel 10, délután 20 fok körüli hőmérséklettel lehet számolni. Vasárnap más lesz a forgatókönyv: változóan felhős időre van kilátás, zápor kialakulhat. Ekkor várhatóan már csak élénk lökések kísérik az északnyugati szelet. A reggeli 11 fokról 20 fok köré melegszik a levegő.  

A Balaton 24 fokosan indult pénteken, ám a hidegfront miatt csökkenhet a víz hőmérséklete. Bár a hétvége előtt még mérsékelt UV-sugárzásra lehetett számítani, szombaton viszonylag erős lesz a Balaton térségében. 

Érdemes elolvasni a Kékszalag blog korábbi posztjait is:

Hiába van egy jó hardvered...

Akkor most  150, 155 vagy közel 160 kilométerről beszélünk?

Hiába van egy jó hardvered, kell hozzá a szoftver

Erős kihívó a Kékszalagon: kétszeres olimpiai bajnok csap össze a magyar versenyzőkkel

Akkor és most - látványos képeken a Balaton ünnepe