A Magyar Vitorlás Szövetség már készített egy "kötelező olvasmányt" az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagídíjon indulók számára, a legfontosabb információkkal, egyben felsorolta a kötelező és javasolt kellékeket, valamint azt is, hogy hogyan érdemes kinéznie a kékszalagos hajó "éléskamrájának". A verseny közeledtével azonban nem árt átismételni, milyen elemózsia- és italkészlettel tanácsos nekivágni a légvonalban több mint 150 kilométeres távnak. 

Elég hosszú tud lenni a Kékszalag, a limitidő 48 óra, ezért érdemes ételről és italról gondoskodni.

Magyar Vitorlás Szövetség  54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj  tanács  étel  ital

A  legénység minden tagja vigyen elegendő italt és ételt. Lehetőleg ásványvizet és olyan ételeket, amelyek nem terhelik meg a szervezetet.

A rendszeresen versenyzők tapasztalatai szerint a legénység minden tagjára számoljunk kétnapi adagot, azaz minimum 5-6 liter italt (vizet), legrosszabb esetben is megmarad és akkor később majd elfogy.

A verseny rendezője, a Magyar Vitorlás Szövetség qzt javasolja, ételek tekintetében a szendvics, gyümölcs, zöldség kombó a legjobb megoldás. Oda kell figyelni, hogy az étel ne legyen romlandó, illetve az olyan ételek melyek hő hatására megolvadhatnak (vaj, sajt, krémek stb..) mellőzzük az ellátmányból.

Az ételeket inkább előre készítsük el, gondoljunk bele mennyire veszélyes lehet egy viharos időjárásban egy késsel elkészíteni a szendvicseket a hajón. Areól nem beszélve, hogy minden ilyen tevékenység elvon egy embert a vitorlázás alól, így havária esetén két segítő kéz nem áll rendelkezésre.