Szereti a Balatont? Van kérdése a Készalagról? Megadjuk a választ.

A szárazföldön is bemutatkozik Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenye. Az 50. Kékszalag Erste Nagydíj szervezői - a Magyar Vitorlás Szövetség és a támogatók - idén roadshow-t szerveznek, amelynek keretében minden érdeklődő megismerheti Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő vitorlásversenyét - akár vitorlázik, akár nem.

Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség / Szántó Áron

A rendezvénysorozat célja, hogy személyesen is elérhetővé tegye a versenyt. Többek között egy mini kiállításon látható lesz a Kékszalag-története, de az érdeklődők részletes képet kaphatnak nem csak magáról a Kékszalagról, hanem a vitorlázásról, a vízi közlekedés szabályairól és a biztonságról is.

Tervezett helyszínek és kikötők:

  • Június 23. - Balatonföldvár, Bahart Kikötő, Galamb-sziget
  • Június 24. - Balatonlelle , BL YachtClub
  • Június 30. - Keszthely, Keszthelyi Yacht Kikötő
  • Július 1. - Balatonfüred, Vitorlás tér
  • Július 7-8. - Alsóörs, Alsóörs Marina
  • Július 14-15. - Balatonkenese, Balatonfői Yacht Club

A roadshow állomásain kiderül az is, milyen kihívásokkal szembesülnek a vitorlázók a több mint 150 kilométeres verseny során és hogyan kell felkészülni arra. Azok is információkat kaphatnak a versenyről, akik bizonytalanok vagy ritkán indulnak vitorlásversenyeken. Továbbá a roadshow állomásain lehetőség lesz előnevezésre is, mellyel szeretnék megkönnyíteni a vitorlázók részvételét a jubileumi versenyen.

A szervezők emellett elindítják a közösségi médiában az #enkekszalagom fotójátékot, amelyen mindenki részt vehet, akinek van kékszalagos élménye: mindössze posztolni kell egy korábbi Kékszalaghoz kapcsolódó, kékszalagon készült saját képet #enkekszalagom hashtaggel és gyűjteni a szavazatokat 2018. július 15-ig.

Érdemes elolvasni a Kékszalag blog korábbi posztjait is:

Ilyen idő lesz a hétvégén  a Balatonnál

Hiába van egy jó hardvered, kell hozzá a szoftver

Erős kihívó a Kékszalagon: kétszeres olimpiai bajnok csap össze a magyar versenyzőkkel

Akkor és most - látványos képeken a Balaton ünnepe