Az UV-sugárzás felerősödhet. 

A július 26-án rajtoló 50. Kékszalag Erste Nagydíj hivatalos blogja, a Kékszalag blog a verseny befejezéséig a Reblog.hu-val és a Köpönyeg.hu-val együttműjködésben rendszeresen jelentkezik a Balaton térségére vonatkozó időjárás-jelentéssel.  

50. Kékszalag Erste Nagydíj  Kékszalag  Balaton  időjárás  verseny  hőmérséklet  UV-sugárzás

Június 29-án pénteken erősen felhős lesz az ég, főleg a déli óráktól zápor és zivatar is jöhet majd belőle.  Az északnyugati szél egyre erősebb lehet, átlagban 25-35 km/h-s lehet, 50-60 km/h-s széllökésekkel. Délután 26 fokra lehet számítani.

Szeles melegedés

Szombaton a viharos északnyugati/északi szél miatt csökken a felhőzet, azaz jöhet a napsütés. Csapadék nem valószínű, cserébe 60-75 km/h-s széllökések lehetnek. A levegő reggel 15 fokról indul és 21 fokra melegedhet.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, eső nem lesz. Napközben élénkülhet fel az északi szél, de az előző napokhoz képest gyengébb lesz. A vasárnap 11 fokkal indulhat, délután pedig 23 fok várható. 

A Balaton Siófoknál 20 fokos,  a hétvégén várhatóan ennyi marad. Az alacsony vízhőmérséklet és az erős szél miatt a Balaton-átúszást is elhalasztották. Az UV-sugárzás eleinte mérsékelt lesz, szombat délután és vasárnap viszont már erős lehet.

Érdemes elolvasni a Kékszalag blog korábbi posztjait is:

Kíváncsi a Balaton ikonjaira? 

Egy spéci érem jött a legek versenyére

Ragyogó képek a legutóbbi Kékszalagról

Akkor most  150, 155 vagy közel 160 kilométerről beszélünk?

Hiába van egy jó hardvered, kell hozzá a szoftver

Erős kihívó a Kékszalagon: kétszeres olimpiai bajnok csap össze a magyar versenyzőkkel

Akkor és most - látványos képeken a Balaton ünnepe