A Magyar Vitorlás Szövetség 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat felvezető podcastsorozata, a Vitorlás Szemmel ezen a héten a tókerülő verseny időrekordját tartó katamarán, a Raiffeisen Fifty-Fifty taktikusát, Goszleth Marcellt látta vendégül.

Raiffeisen Fifty-Fifty  54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj  Magyar Vitorlás Szövetség  podcast  Balaton csúcs

A beszélgetésből kiderül többek között, hogy hol és hogyan született meg 2012-ben a Fifty-Fifty hajó, valamint az is, hogy 10 évvel később milyen fejlesztéseket hajtanak végre rajta.  Szintén szó esik a podcastban a balatoni katamaránozásról, a sebességkülönbségekről, valamint arról is, hogyan készül és mire számít a csapat az idei Kékszalagon.

Raiffeisen Fifty-Fifty  54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj  Magyar Vitorlás Szövetség  podcast  Balaton csúcs

A Kékszalag időrekordját a Raiffeisen Fifty-Fifty egyébként kétszer is megdöntötte. Először 2012-ben, amikor a Nemere II 75-ös cirkáló 1955-ben elért - azaz közel hat évtizeden át fennálló - 10  óra 40 perces rekordját adta át a múltnak, akkor a katamarán 10 óra 34 perc alatt teljesítette a  Kékszalag légvonalban több mint 150 kilométeres távját. 2014-ben jött a nagy dobás: abban az évben a Józsa Márton kormányzásával 7 óra 14 perc alatt sikerült a feladat, ezzel az idővel azóta is tartja csúcsot a hajó.  

A Vitorlás Szemmel korábbi epizódjai itt tekinthetőek meg:

Vitorlás Szemmel: Mit mond a specialista? - podcast Litkey Farkassal

Vitorlás Szemmel: Kalocsai Zsolt, a címvédő RSM csapatfőnöke beszél a felkészülésről, az árbóctörésről és a riválisokról - podcast

Vitorlás Szemmel: Hogyan készül az Audax Django csapata? - podcast

Vitorlás Szemmel: akik győzelemsorozattal készülnek a Kékszalagra - podcast